APARTMANI U DUBROVNIKU

 

Biser Jadrana na samom jugu Dalmacije, Dubrovnik, jedan je od važnijih središta Hrvatske, kako u povijesnom tako i turističkom smislu. Zahvaljujući bogatstvu trgovine, književnosti, arhitekture i drugih grana, slava Dubrovnika seže u daleku prošlost pa ne čudi što je taj osunčani hrvatski grad danas uvršten na  UNESCO-ovu popis Svjetske baštine. Ubrojite li u tu veliku povijesnu ostavštinu i divna prirodna bogatstva, jasno je zašto je Dubrovnik samo u prošloj godini zabilježio 1.439.531 dolazaka stranih i domaćih gostiju, a apartmani u Dubrovniku i ostatak njegove ponude smještaja, čak 4.295.071 noćenja, što ga čini hrvatskim rekorderom.

Bogatu gradsku povijest Dubrovnik priča na svakom koraku, od Onofrijeve česme do Gradskog zvonika, preko Kneževog dvora, palače Sponza i barokne crkve Sv. Vlaha pa sve do 1940 metara dugih Dubrovačkih zidina. Osim toga, brojni njegovi muzeji, festivali i karnevali dodatni su razlog zašto su apartmani i sobe u Dubrovniku puni od ljeta do zime.

One pak manje znatiželjne povijesno-kulturne baštine Dubrovnika, spoj plavih dubina mora i njegovih mnogobrojnih uvala i draga, sasvim sigurno neće ostaviti ravnodušnim. Zahvaljujući iznimno ugodnoj i blagoj klimi Dubrovnik je nezaobilazna turistička destinacija tokom čitave godine, unatoč dosta visokim cijenama. Sezona kupanja u Dubrovniku otvara se već u travnju, a zahvaljujući bogatoj ponudi apartmana s bazenom u Dubrovniku, ona ostaje otvorena i nakon listopada kada se more počinje hladiti.

Pročitajte zanimljivosti i o preostalim destinacijama za odmor u Hrvatskoj.


Pronađite privatni smještaj i pregledajte ponudu apartmana u Dubrovniku.